НОВИНИ


Amazon спря търговията на над 1 милион фалшиви лекарства срещу коронавирус

1 3777 28.02.2020
Amazon спря търговията на над 1 милион фалшиви лекарства срещу коронавирус
БГНЕС

Платформата за продажби Amazon свали от сайта си огромен брой псевдо лекарства срещу коронавирус. Става дума за над 1 милион продукта, за които се твърди, че лекуват опасното заболяване.


Компанията на Джеф Безос е отстранила от сайтовете си и десетки хиляди артикули на търговци, които печелят от епидемията с коронавируса. Хитри компании спекулирали с високи цени на артикули с цел да подведат клиентите, обясняват още от Amazon.

 

В интернет рязко са се покачили цените на дезинфектанти и предпазни маски заради епидемията в цяла Европа. Припомняме, че по аптеките дори у нас се забелязва недостиг. Преди дни фармацевти и хора от бранша споделиха, че търсенето е огромно, а складовете - празни. Това е свързано със замразеното производство и съответно спреният износ в Китай.

 

Азиатската държава обаче плавно започва да се възстановява от тежката епидемия, която изправи световната търговия пред огромно предизвикателство. Появиха се и опасения, че заради епидемията от коронавирус ще се усети недостиг на антибиотици в световен мащаб.

 

Проста справка в сайт за сравнение на оферти показва и примери от последните няколко дни. Цените на предпазни маски от американския индустриален конгломерат 3M Co са скочили с малко над 41 долара само за няколко дни. 10 опаковки от защитни маски N95 са се предлагали на цена от $128.

 

"Няма място за покачване на цените на Amazon", заяви говорител на компанията, цитирайки нейната политика, че информацията за продуктите трябва да е точна и че Amazon може да сваля от своите сайтове оферти, които накърняват доверието на клиентите, включително когато ценообразуването "е значително по-високо от неотдавнашните цени, предлагани на или извън Amazon".

 

Той обаче отказа да посочи точния ценови праг, при който даден артикул се счита за несправедливо оскъпен.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама