НОВИНИ


Жандармерията е по границата с Турция заради опасността от мигрантска вълна

12 4257 28.02.2020
Жандармерията е по границата с Турция заради опасността от мигрантска вълна

”Има данни за голямо струпване на мигранти край Одрин. Още днес сме изпратили жандармерията по границата ни с Турция. Границата е подсилена. По море също сме засилили охраната”. Това заяви премиерът Бойко Борисов на правителствено заседание.


В момента се провежда заседание на Северноатлантическия съвет за консултации с Турция по повод събитията в Сирия. Нашата страна е в консултациите, следим ситуацията. Това заяви на извънредно правителствено заседание заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

 

"Ще подкрепим консултациите - съседи и приятели сме с Турция. Хубаво е преди нападенията и военните действия в Сирия да ни информират. Ще задействаме член 4 на НАТО за военната защита. Чакам всеки момент да ме свържат с турския президент Ердоган. Осъдихме военните действия още в петък", коментира премиерът Бойко Борисов.

 

"Има данни за голямо струпване на мигранти край Одрин. Още днес сме изпратили жандармерията по границата ни с Турция. Границата е подсилена. По море също сме засилили охраната", каза още министър-председателят.


"Притеснително е, че турските граничари се отдръпнаха. Има реална заплаха - когато се бият с ракети е нормално хората да бягат. При тежките мерки срещу коронавируса, влизането и излизането от страната, то не може да позволим да навлязат хиляди мигранти", заяви Борисов по повод новината, че стотици бежанци от Турция са тръгнали към България.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама