НОВИНИ


БФС поиска карантина за ”Лудогорец”

1 4145 28.02.2020
БФС поиска карантина за ”Лудогорец”
ФК ”Лудогорец” БГНЕС

Българският футболен съюз (БФС) взе извънредни мерки след пътуването на ”Лудогорец” до Милано за мача срещу ”Интер”. Часове след завръщането на разградчани от Италия спортно-техническата комисия (СТК) обяви, че отлага двубоя между ”Лудогорец” и ”Арда” (Кърджали) от XXIII кръг на Ефбет лига, който по програма трябваше да се играе в неделя в Пловдив.


Отборът е настанен в националната футболна база в столичния кв. "Бояна", а всички служители на БФС са разпуснати до 4 март, информира Сега. Така на практика футболната централа постави шампионите под карантина заради риска от пренасяне на коронавируса, който се разпространява с бързи темпове в северната италианска област Ломбардия.

 

По-рано днес стана ясно, че след завръщането от Милано футболистите на "Лудогорец" са преминали изследвания за коронавирус, за да не бъдат поставяни под карантина. Първите резултати са отрицателни, но в следващите дни те ще минат повторно тестове. Изследванията са заплатени и направени по настояване на собственика на клуба Кирил Домусчиев, въпреки че в последните дни здравните власти обясняват, че няма смисъл от изследване на здрав човек, тъй като тестът открива вируса едва в напреднал стадий на заболяването.

 

От БФС съобщиха, че отложеният мач срещу "Арда" ще се играе на 18 март (сряда). По програма следващия уикенд "Лудогорец" трябва да домакинства срещу "Дунав" в Разград, а на 14 март да гостува в София срещу "Левски".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама