НОВИНИ


10000 руснаци излязоха на марш по повод годишнина от убийството на Немцов

13 4773 29.02.2020
10000 руснаци излязоха на марш по повод годишнина от убийството на Немцов
Борис Немцов

Около 10000 руснаци се включиха във възпоменателен марш по повод петата годишнина от убийството на бившия руски вицепремиер Борис Немцов, предава БГНЕС. Участниците в марша също така ще надигнат глас против предстоящите промени в конституцията на страната.


Други оценки за числеността на участниците в шествието не приемат тази на МВР. Според тях участниците са били около 23 000 души.

В Санкт Петербург също се провежда такова шествие. Изявата беше съгласувана едва преди два дни. Властите в града на Нева преди това на два пъти отказваха на активистите да им разрешат провеждането на митинг в центъра на града.

 

В шествието и митинга в Екатеринбург участваха няколкостотин човека.

В Новосибирск публични изяви не бяха съгласувани с властите, поради което няколко десетки хора, събрали се в центъра на града, минаха по предварително набелязания маршрут, но не носеха плакати.

 

Подобно беше случилото се в Иркутск. Борис Немцов беше застрелян в центъра на Москва на 27 февруари 2015 г. Според официалната версия убийството му било предизвикано от религиозна омраза. Само че роднините на Немцов и опозицията не вярват на тази версия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама