СВЯТ


Себастиан Курц: Бежанската криза от 2015 не бива да се повтаря

0 3693 03.03.2020
Себастиан Курц: Бежанската криза от 2015 не бива да се повтаря

Ситуацията с мигрантите на границата с Турция е обезпокоителна. Пътят им към ЕС не е открит. Това заяви говорителят на германското правителство Щефан Зайберт.


“Виждаме бежанци и мигранти, на които турската страна е казала, че пътят им към ЕС е открит, което, разбира се, не отговаря на истината”, подчерта още Зайберт.

 

Ердоган реши да отвори границите към ЕС, след бомбардировките в Идлиб, при които загинаха турски военни. Това доведе до проблеми по границите и в момента ситуацията е изключително обтегната най-вече в Гърция. България също е мобилизирана. Хиляди мигранти се опитват да проправят пътя си към Европейския съюз.

 

В момента Европа е изправена пред криза, каквато съюзът видя през 2015 година. Тя не трябва да се повтаря, категоричен бе канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

 

Меркел определи като неприемлива политиката на Ердоган. Тя заяви, че е разбираемо желанието на Анкара да получи по-голяма подкрепа от ЕС по този въпрос, но тези цели не бива да се преследват за сметка на бежанците.

 

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че е необходимо границата на ЕС да бъде укрепена. Той изрази готовност страната му да окаже помощ с допълнителни полицейски сили на държавите по външната граница на ЕС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама