НОВИНИ


Кметът на Плевен пред Фрог: Ще наложа вето за орязаните пари за театъра. Незаконно е!

4 7528 04.03.2020
Кметът на Плевен пред Фрог: Ще наложа вето за орязаните пари за театъра. Незаконно е!
Георг Спартански

Предложението за промените в бюджета са незаконосъобразни. Чакам предложението да бъде финализирано и оформено, за да мога да му наложа вето и да го върна за преразглеждане при следващата сесия на Общинския съвет в Плевен. Това заяви пред Frog News кметът на града Георг Спартански.


“От десетилетия даваме огромна субсидия на градския театър и на филхармонията. Това са държавни институции и ние не сме длъжни да даваме и стотинка. Правим го, защото не може да допуснем закриването на подобни институции. Не може да се правят такива посегателства над културата с изсмукани от пръстите аргументи”, категоричен бе Спартански.

 

Идеята на Общинския съвет е да се орежат 70 хиляди лева от субсидията на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и на Плевенската филхармония. В мотивите на предложението се споменава, че дейността не е достатъчно качествена.

 

“195 хиляди лева даваме на театъра и 265 хиляди - на филхармонията. Културната общност е взривена, всички гилдии са настръхнали. Има много незаконни и нецелесъобразни предложения. Чакам да се обработи в окончателен вид решението и ще му наложа вето, което ще го върне за ново разглеждане по време на следващата сесия на Общинския съвет. Очаквам всички несъответствия да бъдат коригирани по разумен начин”, заяви Спартански.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама