НОВИНИ


Д-р Ангел Кунчев: Коронавирусът протича по-тежко от грипа и е по-опасен

2 5030 05.03.2020
Д-р Ангел Кунчев: Коронавирусът протича по-тежко от грипа и е по-опасен
Ангел Кунчев

Няма коронавирус. Всичко зависи от потока хора от най-засегнатата страна Италия. От вчера се изследван хора с вирусни пневмонии, които не са били в Италия. Колкото по-дълъг е светлия период, толкова по-добре за здравната система. Това каза д-р Ангел Кунчев по БТВ.


Европа е на реален етап от разпространението. Всеки ден по две-три страни отриват първи случай. Най-вероятно това ще стане и при нас. Не мога да твърдя какви тестове използват в Италия. Ние използваме германски и английски тестове. Когато има съмнения, се прави кръстосана проба. Няма кой да скрие положителна проба и няма причина да се прави това.

 

Има ограничен достъп до лични предпазни средства. Има недостиг на медицински персонал. Най-страшната липса е липсата на доверие. Ще са водещи мерките за социално дистанциране и лична хигиена. В Китай има желязна дисциплина. При нас често се сблъскваме с неприятни реакции-не ни бавете, няма да спазваме указания, откъде накъде ще давам лични данни. Голям проблем е, че в училищата няма сапуни. Пак опираме до нивото на възпитание и лична отговорност.

Дори в Западна Европа има доста проблеми, но да не гледаме другите. Коронавирусът протича по-тежко отколкото грипа. И е по-опасен. Вирусни пневмонии е имало десетки години. Няма специфичен препарат за коронавирус.

 

Грипът замъглява картината и изтощава системата. Едни и същи хора се лекуват на едни и същи места с подобни средства. Ще отворим отделения, ако се наложи, но няма персонал кой да работи. Понякога хората се объркват-грипът протича по-леко, но много хора се заразяват. Имали сме години с втора вълна. Б щамът е по-различен от А. когато един вирус минава през много хора, той се променя генетично. Трябва да проследим какви са щамовете на коронавируса. Всички домашни животни са преносители на коронавирус.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама