НОВИНИ


Пет медицински сестри остават барикадирани в бившия Партиен дом, отказаха да говорят с психолози

7 4232 06.03.2020
Пет медицински сестри остават барикадирани в бившия Партиен дом, отказаха да говорят с психолози

Пет медицински сестри остават барикадирани в бившия Партиен дом. Снощи около 6 часа те влязоха вътре и не пожелаха да напуснат сградата. Сестрите прекараха там цяла нощ с искане да бъдат чути от компетентните органи в лицето на здравното ведомство.


Психологът Веселин Нинов обясни по БТВ: „Около два часа след решението на групата протестиращи, т. е около 6 часа бе мобилизиран екип психолози. Хората остават непреклонни в исканията си. Настояват други власи да ги чуят. Хората са отчаяни. Не са чути и са неудовлетворени. Техните искания са справедливи. Това не е начин за диалог. Положихме начин да не ги пресираме. Те не са нарушители на обществения ред. Апелираме другите компетентни органи да са склонни на диалог със сестрите“.

 

Медицински работник обясни още: "Сестрите искат диалог с министрерство  на здравеопазването. Дори Бойко Борисов ни излъга. Всички ни излъгаха. Ние искаме медицинските сестри да е защитена професия, както са учителите".

 

Вчера майки на деца с увреждания и медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и поискаха и оставката на целия кабинет "Борисов". Те настояват за работеща здравна система и достойни условия на труд.

 

Майките от "Системата ни убива" обявиха прeди няколко дни безсрочен протест с искане за оставката на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева заради Закона за личните помощи.

 

Днес министър Сачева ще отговаря на депутатски въпроси по време на парламентарния контрол. За около час вчера протестиращите блокираха движението по столичния булевард "Дондуков".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама