НОВИНИ


Лекарският съюз: Подобни действия са абсурдни и недопустими!

16 4555 06.03.2020
Лекарският съюз: Подобни действия са абсурдни и недопустими!

Подобни действия са абсурдни и недопустими, така БЛС определи случващото се в Партийния дом, където вчера се барикадираха протестиращи от Синдиката на българските медицински специалисти с лидер Мая Илиева.


"Съсловната организация категорично се разграничава от действията на хора с неустановена легитимност и неясна представителност, които за пореден път налагат абсурдни и грешни внушения, поставят напълно своеволни и постоянно ескалиращи искания. Подобно поведение, създаването на хаос, внасянето на допълнително напрежение в съсловието могат да доведат само и единствено до негативен резултат - и за пациентите, и за специалистите по здравни грижи и за лекарите", се казва в позицията на Лекарския съюз.

 

Според БЛС налагането на налагането на политически искания не става чрез окупация на Народното събрание и нарушаване на демократичния процес. От съсловната организация определиха случващото се като политически рекет.



"Призоваваме премиера и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването, които нямат реална икономическа и структурна обоснованост, а само политически характер. В противен случай ние, българските лекари ще реагираме и ще направим контрапротест в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване", се казва в позиция на Столична колегия на БЛС, изпратена до премиера, министъра на здравеопазването и парламентарната комисия по здравеопазване.

 

Лекарското съсловие е готово да се противопостави на прилагане на реформи, които са удобни на шепа хора, за които съсловието положи достатъчно усилия“, заявяват в писмото си столичните лекари.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама