НОВИНИ


Борисов говори по телефона с Нетаняху за коронавируса

8 4220 06.03.2020
Борисов говори по телефона с Нетаняху за коронавируса
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Израелският министър-председател отбеляза, че търси връзка с лидерите на всички близки държави във връзка с разпространението на COVID-19


Борисов подчерта, че проблемът засяга много страни и затова е от огромно значение действията за справяне със заболяването да са координирани. „Различните държави имат свои опит и познания, затова ако обединим усилия и споделим ефективни мерки, ще можем да се справим в битката със заболяването още по-добре“, заяви премиерът той пред Нетаняху.

 

Израелският премиер предложи на българския си колега провеждането на видеоконференция в неделя, в която освен двамата правителствени лидери, да участват също канцлерът на Австрия Себастиан Курц, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан и др. В хода на разговора премиерът заяви, че медицинските власти в България прилагат всички необходими и доказани мерки срещу заболяването.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама