НОВИНИ


Борисов за сестрите и НСО: По-добре така, отколкото да са влезли със сила

23 5111 06.03.2020
Борисов за сестрите и НСО: По-добре така, отколкото да са влезли със сила
Бойко Борисов БГНЕС

„Имам два отговора в зависимост от ситуацията. Ако говорех като президента Румен Радев, щях да кажа, тъй като НСО е на негово подчинение, че виновен е началникът на НСО, но аз никога не говоря така. Никога не правя такива заключения, а точно обратното.”


Това заяви премиерът Бойко Борисов при инспекцията на строителството на автомагистрала „Хемус” по повод барикадата на медсестрите.

 

„Ето го и моят отговор. Това е отговорът ми за тези, които ме атакуват. НСО правилно са действали – това са български сестри, български майки, съпруги. Какво толкова е станало, че са преспали там или че са стояли – да ги дърпат, бутат и извличат насила не е красиво и джентълменско. По-добре е така, отколкото да са влезли със сила”, добави Борисов.


Според министър-председателя създалата се ситуация е с очевидно политически привкус. „Вижда се кой отива при тях”, отбеляза той.

 

Съжалявам, че тези, които най-много говорят за върховенство на закона - не го спазват. Мога да отговоря по следния начин - НСО са изцяло на подчинение на президента, но няма да правя такива заключения. Познавам тези сестри, не 50, а 500 млн. лева помощ в здравеопазването сме дали с новия бюджет и 50 млн. за хората с ниските пенсии, обясни той.

 

„Дребнаво е да се каже, че съм обещал, а не съм дал. 500 млн. съм дал повече в здравеопазването. Бях малко учуден, защото се разбрахме с добро на срещата ни“, допълни той.


„Излезли на перваза, но знаете ли колко луди хора има? И в ГЕРБ има. Казват, че ако подам оставка ще скочат и ще се палят. Има много екстремни хора, които могат да направят куп глупости“, каза премиерът.

 

„В една правова държава, парламентарна живеем, след по-малко от година ще има избори. Ще се явят, ще спечелят, ще управляват. Ние до тогава ще строим, за да можете да си вземете заплатите, защото като дойдат - ще ви ги спрат, ще изхарчат еврофондовете“,  заяви още  Борисов.

 




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама