НОВИНИ


МОН: Готови сме! Но заради коронавируса може да не успеем да наваксаме материала

4 5040 08.03.2020
МОН: Готови сме! Но заради коронавируса може да не успеем да наваксаме материала

Министерството на образованието и науката е напълно готово да изпълни всички мерки на кабинета във връзка с коронавируса. Ако грипната ваканция обаче продължи, ведомството се опасява, че материалът няма да може да бъде наваксан.


“Материалът няма да може да се преструктурира. Това е най-голямото ми опасение”, заяви в Министерски съвет образователният министър Красимир Вълчев.

 

До сряда всички училища са в грипна ваканция. Ако има извънредни мерки, ще бъдат за Плевен и Габрово. По отношение на детските градини ще се решава ден за ден.

 

“В двете висши училища в Плевен и Габрово така или иначе са отменени занятията до сряда. Вероятно през следващите два дни ще решим колко допълнително да удължим ваканцията в двата града“, поясни Вълчев.

 

Той уточни, че дистанционната форма е регламентирана по изключение, но не и за цели класове и училища.

 

“Трудно можем да осигурим такава техническа възможност, тъй като това предполага всяко дете вкъщи да има електронно устройство. Да има системен администратор във всяко едно училище. По-скоро можем да говорим за допълнителни консултации при самоподготовка на учениците“, обясни просветният министър.

 

Според Красимир Вълчев няма опасност учениците да не могат да се подготвят за външното оценяване.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама