НОВИНИ


Двама в Сливен са в болница заради съмнение, че са с коронавирус

0 3731 09.03.2020
Двама в Сливен са в болница заради съмнение, че са с коронавирус

Двама души са били хоспитализирани в инфекциозното отделение на областната болница в Сливен със съмнение за коронавирус. Това съобщи пред журналисти директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в Сливен д-р Васислав Петров, цитиран от БТА.


Те са приети в лечебното заведение, защото са от рискова група, пътували са в Италия и единият от тях е със симптоми на вирусно заболяване. Те са изолирани, ще бъдат изпратени проби за изследвания.

 

"В МБАЛ-Сливен са в готовност да преведат в действие кризисен план при увеличаване на болните", посочи д-р Петров. Инфекциозното отделение, където ще бъдат настанявани такива пациенти, било оборудвано с всички предпазни средства.

 

Общо 53 души в Сливенска област са под наблюдение за симптоми на коронавирус, съобщи д-р Петя Балулова, директор на РЗИ-Сливен. В областта се задържа заболяемостта от остри респираторни заболявания, но няма драстичен ръст на болните от грип тип „Б”.

 

В Сливен е сформиран общински кризисен щаб, който набеляза мерки за превенция срещу COVID-19, сред които ограничаване на масовите прояви, засилване на дезинфекцията, ограничаване на свижданията и движението в социални институции и информационна кампания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама