НОВИНИ


д-р Александър Симидчиев: За да спрем вируса трябва стриктна социална изолация и миене на ръцете

4 4377 09.03.2020
д-р Александър Симидчиев: За да спрем вируса трябва стриктна социална изолация и миене на ръцете
д-р Александър Симидчиев

Проблемът при тези вируси е, че те имат циклична проява. Целта на всички предпазни мерки е да се спре тази цикличност и да не се повтаря тази епидемия. Не бива да се допуска това да стане ежегодна пандемия. Забраната за събирания на културни събития не трябва да се коментира дали е добра или не, а да се спазва, защото само така може да се разбере дали е ефективна.


Това заяви  специалистът по белодробни болести д-р Александър Симидчиев в предаването "Лице  в лице" по бТВ за приликите и разликите на COVID-19 с другите вируси и мерките за предпазване и лечение.

 

Към момента на разговора информацията от щаба бе, че освен вече потвърдените 4 случая няма нови регистрирани заболели от коронавируса.

 

Този вирус е чисто нов и към него няма изграден имунитет. Има около 8 -9 групи вируси, които причиняват заболявания през белите дробове, поясни специалистът. Според графиката представена от него стана ясно, че вирусът, който в момента се разпространява смъртността е много по-ниска от другите вече познати вируси, но пък заразените са много повече.

 

Тези вируси се закачат в долната част на белите дробове, което е познато като пневмония, но това означава, че площта за дишане на белите дробове е намалена и заради това се използва кислородна терапия.

 

Белодробният специалист още веднъж заяви колко е важно миенето на ръцете, защото от повърхностите, които докосваме може също да се пренесе вирусът.

Д-р Симидчиев обясни точно с трудностите при дишане проблемите, които се наблюдават при по-възрастните хора.

 

Освен миенето на ръцете и дистанцията при комуникация на поне 1,50 един от друг не са налични научни публикации за други доказани методи като хранене или хомеопатия, каза още експертът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама