СВЯТ


Китай се събужда след коронавируса. Ситуацията е овладяна, икономиката тръгва

1 4000 12.03.2020
Китай се събужда след коронавируса. Ситуацията е овладяна, икономиката тръгва

Овладяна е ситуацията с коронавируса в Китай. Това съобщиха властите в страната. Те увериха, че пикът на епидемията е преминал и извън провинцията Хубей - един от сериозно засегнатите в азиатската страна райони, регистрираните в момента случаи на заболяването са едва 7.


С изключение на Ухан, в нито един град в китайската провинция не е имало нито един регистриран случай в продължение на седмица.

 

По последни данни броят на заболелите в Китай е близо 80 800 души. За последните 24 часа от коронавируса са починали 11 души, с което общият брой на смъртните случаи става 3 169 души.

 

Китайската икономика плавно се съвзема от епидемията. МЕстните власти обявиха, че компаниите постепенно могат да възобновят дейността си. Фирмите, които произвеждат стоки и услуги от първа необходимост, могат да започнат работа веднага. Сред тях са медицински компанни, занимаващи се с производство на оборудване и лекарства, фирми за обществени услуги - за снабдяване на газ, електричество и отопление- Супермаркетите също могат да отворят врати.

 

Компании, които са от други сектори, но имат голямо значение във веригата на национално и световно производство, биха могли да подновят работа след получаване на специално разрешително.

 

Другите фирми ще бъда получат правото да възобновят дейността си от 21 март.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама