НОВИНИ


Предлагат въвеждането на солени глоби за неспазващите карантина

6 4067 13.03.2020
Предлагат въвеждането на солени глоби за неспазващите карантина

Законови промени за въвеждане на драстични наказания за неспазващите карантината предвижда правителството. Това са част от мерките, които предвижда кабинета, след като снощи предложи въвеждането на извънредно положение заради коронавируса.


Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че се предвижда въвеждане на механизъм, чрез който да се глобяват лицата, решили да не спазят задължителната карантина след контакт със заразен или проявени симптоми на COVID-19. Те ще бъдат глобявани и ще им бъдат спирани социалните помощи.

 

Вчера 14 души са избягали от карантина, а снощи стана ясно, че броят на заразените у нас рязко е скочил на 23 души. Заради това Борисов настоя пред здравната комисия още днес да предложи промени в Закона за здравето за глоби от порядъка на 5000 лв. при бягство от карантина.

 

"Тук категорично ще е необходимо оформяне на санкционни режими. Затварянето на нощни и увеселителни заведения ще е следващата стъпка. Основна мотивация е да следваме финия баланс да опазим живота и здравето на хората, но и икономиката", заяви Томислав Дончев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама