НОВИНИ


СО изолират шофьорите в столичния градски заради COVID-19. А пътниците?

0 4646 13.03.2020
СО изолират шофьорите в столичния градски заради COVID-19. А пътниците?

Столична община забрани продажбата на билети от шофьорите в градския транспорт, както и влизането на граждани от първата врата. Това са част от мерките на столичния кризисен щаб за борба с коронавируса, които целят да ограничат разпространението на заразата.


Зам.-кметът по транспорта в София Кристиан Кръстев призова в ефира на БНТ столичани да подхождат отговорно и да проявят самодисциплина.

 

Не е ясно обаче как ограничението на продажбата на билети помага на жителите на София срещу коронавируса. Градският транспорт ще се движи редовно, а в пиковите часове той редовно е претъпкан. Освен всичко, на много от спирките липсват обекти на Центъра за градска мобилност, което прави покупката на билет невъзможна. Не е ясно как ще се контролират гратисчиите и дали ще има наказания, ако пътник без билет бъде засечен от контролите на ЦГМ.

 

По автобусите вече има разлепени предупредителни табели, с които се съобщава на пътниците, че първата врата в превозните средства няма да се отваря, а билети от шофьора не се купуват. Това очаквано предизвика и съответната реакция на възмущение.

 

Граждани се питат какъв е смисълът на мярката и как точно ограничава разпространението на заболяването. Определиха мярката като "чиночническа дисциплина", която само би влошила ситуацията заради струпването на много хора на тясно пространство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама