НОВИНИ


Кардиолог: Има четири модела за справяне с коронавируса, успешен е швейцарският

29 15656 13.03.2020
Кардиолог: Има четири модела за справяне с коронавируса, успешен е швейцарският
Д-р Николай Димитров

Кардиологът д-р Николай Димитров посочи, че има четири модела за справяне с коронавируса - китайски, италиански, американски и швейцарски.


„Първият е китайския, който е далече от нас, защото е авторитарен, данните им може би са моделирани. Другият модел е южнокорейският, той е прекарасен, защото те се справиха – с много пари и много дисциплина, което също е малко далече от нас. Третият модел е на Италия, но той не върви на добре. Четвъртият модел е американският, но там се изстреля огромен финансов ресурс. Трябва да направим компилация от тези модели. Много успешен е моделът на швейцарците, том има около 400 заразени и само 4 смъртни случая“, обясни лекарят пред bTV.

 

Д-р Николай Димитров припомни, че ЕК отпуска 37 милиарда евро за справяне със заразата. „Нашите власти трябва да насочат финанси вътре в нашата страна за спасяване на населението“, отбеляза той.

 

Когато човек е с нелекувана хипертония, обикновено това уврежда сърдечния мускул, не може да бъде изтласквано необходимото количество кръв към жизненоважните органи и когато в компилация с вирусна инфекция се наруши оксигенацията на кръвта в белия дроб, тогава сърцето работи в неблагоприятна среда, обясни кардиологът.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама