НОВИНИ


Протестираме само по светло

3 4594 20.01.2010
Протестираме само по светло
За да ни дебнат полицаите, ще протестираме денем Вяра Йовева

Вечерните митинги ще бъдат забранени, защото полицията не можела да раегира адекватно в тъмнината. Това бе прието днес от Комисията по вътрешна сигурност като ограничение в Закона за събранията, митингите и манфестациите.


Също така бе решено, да се запази обозначителната зона около сградите на Народното събрание, Министерски съвет и президентството.  Все пак всичко това да стане реалност, законът трябва да мине и на второ четене в Парламента.

Обжалването на забрана за провеждане на масово мероприятие ще става пред Административния съд. Това е промяна, тъй като до този момент забраната се е обжалвала пред несъществуващ орган - Общинска народен съвет или Изпълнителен комитет на Общинския народен съвет, обясни Красимир Ципов от ГЕРБ.

Прието бе и предложение на депутата Яне Янев да се удължи срокът, в който организаторите трябва да уведомят общината за масово мероприятие - 72 часа преди събитието. Той предложи още думата "манифестация" да бъде сменена със "шествие", но това не се хареса на колегите му и те го отхвърлиха.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама