НАРОДЕН ГЛАС


Даниел Вълчев: Защо не се пита колко обдишващи апарати има?

13 9809 16.03.2020
Даниел Вълчев: Защо не се пита колко обдишващи апарати има?
Даниел Вълчев

Говорим, че сме много загрижени. Защо не се пита колко обдишващи апарати има? Казват, че са „достатъчно“. Но колко са, нека да кажат. Големият проблем е кога са поръчани и ще дойдат. Поради липса на подготвена апаратура, лекарите бяха поставени при тежко положение да избират кой да живее между двама пациенти. Тази ситуация е твърде сериозна, за да се остави в ръцете само на правителството.


Това каза бившият министър на образованието Даниел Вълчев по БТВ.  Разговорите през последните дни са разхвърляни. Говори се, е има два модела за справяне. Но според мен моделът е един. Има три групи мерки-социална изолация, масови тестове и да има достатъчно екипи и апарати за обдишване.

 

Правителството прави първото. Това в Италия не доведе до кой знае какво. Второто е на колко българи са направили тестове? В Южна Корея има масово тестуване и масово проследяване на всеки, който е носител. В Сингапур има подробно описване на всеки случай. Там случаите не се увеличават. Колко термокамери има на българските ГКПП-та. Защо по нашите гранични пунктове не се сложат термокамери.

 

Никой не знае какво ще се случи в образованието. Има голямо изоставане. Хората се питат какво ще стане с матурите и кандидат-студентската кампания. Каквото и да се случи, всички трябва да сме спокойни. В момента се предлага дистанционно обучение. Системата не е готова да замени присъственото обучение. Децата ще полудеят вкъщи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама