ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 31 август

0 3929 30.08.2007
Предстоящо на 31 август

Министър-председателят отчита двугодишното управление на правителството; награждават военнослужещите от Третия ни контингент в Ирак; амерканският посланик приема медиците, завърнали се от Либия, габровци-шегаджии гостуват в Холандия.


Министър-председателят Сергей Станишев ще представи отчет за двугодишното управление на правителството на европейската интеграция, икономическия растеж и социалната отговорност. В срещата с медиите ще участват също вицепремиерите Ивайло Калфин, Даниел Вълчев и Емел Етем и министърът на финансите Пламен Орешарски. Пресконференцията започва в 12.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет.

В МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне с министъра на външните работи на Република Сърбия Вук Йеремич, който е на работно посещение в България.
Срещата на четири очи между двамата министри ще започне в 15.45 часа. Началото на пленарните разговори е предвидено за 16.15 часа. В 17.00 часа в зала “Договори” българският и сръбският външни министри ще подпишат Съвместно изявление по приоритетите на двустранните отношения. Веднага след това двамата ще направят изявления.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще участват в церемонията за награждаване на военнослужещите от Третия военен контингент от Българската армия, участвали във военно-хуманитарна мисия в Ирак. Церемонията ще започне в 11.00 ч. на централния площад в гр. Ямбол.

От 10.30 часа пред сградата на НДК ще се проведе кампания по измерване съдържанието на вредния газ въглероден окис в организма на хората. През целия ден гражданите ще имат възможност да проверят съдържанието на въглероден окис (СО) в организма си чрез бърз и лесен СО-тест. Събитието, което е част от европейската кампания „HELP – За живот без тютюн” се провежда съвместно с Министерството на здравеопазването. Стартът на кампанията е поставен от Европейския комисар по здравеопазването Маркос Киприану на 1 март 2005 г. и се провежда в 25 страни членки на Европейския Съюз.

Българските медицински сестри и палестинският лекар, които се завърнаха от Либия, ще се срещнат с американския посланик Джон Байърли в 12.00 часа в посолството на САЩ.

Национален съюз на превозвачите - регионална организация автобусни превози гр. София и списание "Автобуси&микробуси" ще дадат пресконференция в БТА от 11.00 часа.

Информационният център на българския представител в Европейския парламент Кристиан Вигенин ще бъде открит официално от 16.00 часа, ж.к. "Сухата река", ул. "Константин Фотинов" № 21.

Висшият съвет на БСП ще заседава от 14 часа в киносалона на ул.”Позитано”20, където се намира централата на партията. На заседанието ще бъде разгледан отчетът за извършената работа по подготовката и предстоящите задачи на БСП в “Местни избори 2007”. В 16.00 часа ще започне заседание на ръководството на Столичната организация на социалистите на ул. “Леге” 10. По време на срещата ще се вземе окончателното решение кой да бъде кандидатът за кмет на БСП в София.

От 13.00 ч. ще се проведе среща на Райнер Хофман, Жоел Декайон, доц. д-р Желязко Христов – президент на КНСБ – и д-р Константин Тренчев – президент на КТ “Подкрепа” – с кмета на София Бойко Борисов (Московска 33). На нея представителите от Европейската конфедерация на профсъюзите ще представят на столичния градоначалник инициативата си за внасяне на петиция до ЕК за гарантиране на висококачествените обществени услуги на всички граждани.

Сп. "Наш дом", съвместно със Столична община, организира брифинг от 10.30 часа в петък, 31 август, Лятната естрада в Борисовата градина (в близост до стадион "Българска армия"). Ще присъстват Мира Баджева, изпълнителен директор на "Болкан Медиа Груп", Йорданка Фандъкова зам.-кмет по културата и образованието, Цветана Шипкова, гл. ред. на сп. "Наш дом". На брифинга ще бъдат обявени подробностите за възстановяването на Лятната естрада в Борисовата градина, по инициатива на сп. "Наш дом".

“Софийска вода” започва мащабен инвестиционен проект за изграждане на водопроводна мрежа във вилна зона Бункера. Първата копка на обекта ще направят кметът на София Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на дружеството Грег Ендемано. Събитието започва в 12 часа.

Домът на хумора и сатирата в Габрово гостува в Холандия. На 31 август в холандското градче Вейк ан Зее ще бъде открита изложба от фонда на Веселата къща „ЕвроСапиенс или Европейският съюз през погледа на карикатуристите”. В рамките на местния Фестивал на изкуствата в тамошната галерия ще бъдат изложени 60-те творби на 38 автори от 7 европейски страни – България, Румъния, Испания, Турция, Сърбия, Германия и Великобритания.

Във връзка с многобройните запитвания от страна на граждани, решили да предоставят вещи и стоки от първа необходимост на пострадалото население в бедстващите села, засегнати от пожарите, в областна администрация – Хасково ще бъде открит събирателен пункт. Дарения ще се приемат в работно време 9.00 -17.00 часа на партера на администрацията.

От 17,30 часа Столична дирекция на полицията и граждански организации организират футболен турнир “Приятели – лято 2007”. Срещата ще се проведе на новооткрита спортна площадка в кв. “Факултета”, район “Красна поляна”, до 75-то училище. Участието си в турнира са потвърдили футболен отбор от полицейски служители при СДП, както и титулярните състави на футболните отбори на кв. “Факултета”, “Виетнамските общежития” и кв. “Овча купел”.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама