НОВИНИ


Каролев иска да има икономист и финансист в Щаба

11 4085 16.03.2020
Каролев иска да има икономист и финансист в Щаба
Владимир Каролев БГНЕС

Време е в Щаба за коронавируса да има икономист и финансист. Това заяви по Нова телевизия икономическият експерт Владимир Каролев. ”Коронавирусът се разпространява по определени географски ширини. Когато се затопли времето мисля, че вирусът ще изчезне”, каза още той.


"Няма как да обявят изолация за работниците от всички фирми. Това е голяма финансова тежест. Фокусът трябва да бъдат малките и средни предприятия. Има и по- лесни мерки - да се спре мораториумът на плащането на ДДС, този върху неплатените данъци и върху данък печалба. Много бюрократични неща трябва да се приключат. Например фармацевтичните компании, аптеките, банките и хранителните магазини в момента нямат нужда от данъчна ваканция. Държавата трябва да помогне на малкия и средния сектор", допълни Каролев.


"Трябва да се спрат всички държавни срокове, които водят до глоби. Това трябва да се случи за 2 месеца", коментира икономическият експерт.


"Смятам, че дружествата няма да спират водата и тока, ако се забавят или не се случат този месец сметките", завърши Владимир Каролев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама