НОВИНИ


Читател на Фрог: Граничните служители нямат достатъчно предпазни средства

1 3774 17.03.2020
Читател на Фрог: Граничните служители нямат достатъчно предпазни средства
БГНЕС

Читатели на Фрог алармират, че на ГКПП-тата граничните и митнически служители нямат адекватни предпазни средства. От служителите научили, че заради липсата на маски шефовете им са стигнали до там сами да търсят шивашки фирми и да свалят кройки за маски от Фейсбук и интернет.


Въпреки засилените мерки за безопасност и строгите инструкции за спазване на дистанция и хигиена граничните и митнически служители не са надлежно снабдени с предпазни средства. Всеки се спасява поединично. Страната ни все още не е предприела мерки за затваряне на всички гранични пунктове. От информациите на Оперативния щам става ясно, че всички регистрираните заболели у нас от COVID-19 са „внесли“ вируса от чуди държави, в които са били. Това най-малкото означава, че всеки един от тях е преминал през граничен пункт и проверка на документи за самоличност.

 

Граничните и митинчески служители и техните началници са в трескаво търсене на възможности да подсигурят безопасността на хората, които работят на смени, защото недостигат е навсякъде, а не само на конкретен пункт.  От няколко дни дори се събират идеи за кройки, платове и шивашки фирми-доброволци, които пишат в социалните мрежи, че имат готовност да съдействат.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама