НОВИНИ


Заплашват с уволнение служители на летище София, ако откажат да мерят температура на пристигащи

7 7270 17.03.2020
Заплашват с уволнение служители на летище София, ако откажат да мерят температура на пристигащи

Който не отиде на салон ”Пристигащи” за да измерва температурата на пристигащите пътници от полети Испания и Италия ще бъде наказан или уволнен.


Това са били думите на Владимир Рапонджиев към служители на летище София, научаваме от имейл изпратен до Фрог нюз от работещ там. Предупреждението е било отправено устно заради изразено притеснение, че служителите нямат нужните предпазни средства, не са обучени и това, което се изиства от тях не влиза в задълженията им.

 

"Всички се страхуваме за собственият си живот, както и за живота на нашите близки. 

На летище София е много опасният COVID-19. Работодателите на Летището не обезопасяват своят персонал, който извършат полетите за цяла Европа. Принуждава ни да извършваме проверки, които не влизат в нашите служебни задължения, както и не сме преминали обучение за справяне на тази ситуация. На служителите по сигуроността се полагат по две предпазни маски за целия период на смяната им, която продължава 8 часа. На нощната смяна, която също е 8 часа, служителите са получили по две маски, а те трябва да се сменят на няколко часа. Това ако не е репресия! Издевателстват над страха на хората да не загубят работата си и доходите, които получават.", разказава още служителият.

 

Припомняме, че днес друг читател на Фрог нюз съобщи, че граничарите и митничарите на сухопътните ГКПП-та също нямат предпазни средства.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама