НОВИНИ


Още 11 болни от COVID-19 у нас. По един в Смолян и Велико Търново

9 4940 18.03.2020
Още 11 болни от COVID-19 у нас. По един в Смолян и Велико Търново
ген.-майор Венцислав Мутафчийски БГНЕС

Още 11 случая на коронавирус у нас. С това болните от COVID-19 в страната става 92.


Диагностицирани със заболяването има в два нови града в България - по един пациент има в Смолян и във Велико Търново. Болният в Смолян се е прибрал от Великобритания преди 2 дни. Той е в добро състояние и е изолиран в смолянската болница. Пациентът от Велико Търново също е в стабилно състояние. Той е настанен в Инфекциозната клиника в града.

 

Броят на заболелите от коронавирус в света достигна 200 000 души. Това е два пъти повече, отколкото бяха преди 2 седмици. А починалите от COVID-19 са вече повече извън Китай, отколкото в страната, от която тръгна заразата.

 

ЕС затваря границите си. В продължение на 30 дни на територията на Общността няма да бъдат допускани лица от трети държави, които нямат основателна причина за посещение. Мерките бяха договорени от лидерите на 27-те страни в конферентна връзка.

 

Безпрецедентната мярка ще бъде наложена в 26 държави от Европейския съюз, както и в Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Великобритания, която напусна Европейската общност и Ирландия, която е член на Евросъюза, но не и на Шенген за момента са изключение от забраната.

 

„Нека да подчертая още веднъж – ние сме готови да направим всичко, което се изисква. Няма да се колебаем да вземем допълнителни мерки, ако ситуацията се промени”, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама