НОВИНИ


Главният преговарящ на ЕС Мишел Барние с коронавирус

1 3803 19.03.2020
Главният преговарящ на ЕС Мишел Барние с коронавирус
Мишел Барние БГНЕС

Главният преговарящ на Европейския съюз Мишел Барние е с коронавирус. ”Бих искал да ви информирам, че съм с положителен тест за #COVID19. Справям се добре и съм в добро настроение”, написа той в ”Туитър” и добави, че следва инструкциите.


"За всички тези, които вече са засегнати и за всички тези, които в момента са в изолация, ние заедно ще преминем през това", подчерта той.


В сряда Барние и екипът му трябваше да проведат втори кръг преговори с Великобритания за търговските отношения, но пандемията от коронавируса принуди отмяната им.


По последни данни на Световната здравна организация по света има над 207 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 8600. Регистрирани са случаи в 166 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 218 000 случая и близо 9000 починали в 158 държави.


Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама