НОВИНИ


Илиян Василев: Години ще се оправяме от решенията, които вземат днес управленците

52 12515 19.03.2020
Илиян Василев: Години ще се оправяме от решенията, които вземат днес управленците
Илиян Василев БГНЕС

Не, този щаб няма представа от кризисно реагиране, щом ако сме достигнали 100 души заразени трябва да се затваряме в къщи, значи не си дават сметка изобщо в каква катастрофа влизаме. До този момент имаме трима починали. Заради трима починали затварят цяла България. И въвеждат карантина, която е безмислена.


У нас генералите и автократите си падат по китайския модел, а нашия модел, на демократичните страни е този на Сингапур, на Южна Корея. В Китай като в автократична държавата първо изкараха доктора че руши имиджа, а той от кога ги предупреждаваше. И като от една крайност минаха в друга. Както посочи доцент Мангъров, за тези които се прехласват по китайския модел, кризата затихна там заради логиката в епидемиите, те затихват внезапно в момента, в който се изгради колективния имунитет. Което означава че нямаме сигурна връзка между драстичните мерки и затихването на кризата.


За да ви е ясно какво следва от тези мерки - излязоха прогнозите на ЕЦБ и на Германия за свиването на БВП в ЕЗ и Германия, при това оптимистически - 1,5 и 4 процента.

 

Казвам ви за нас ще спадне най-малко с 10 процента, но нищо чудно да повторим катастрофата от началото на 90-те години, когато бяха рекордьори заедно с Украйна в цяла Европа с над 33% срив.


Тези хора изобщо не мислят за холистичен подход, за инвестиции за да намялат катастрофата.


Заради трима починали, а смъртта е част от живота, затварят България без идея за междинни етапи, за постепенна ескалация на ограниченията.


Отказват масови тестове, защото това би дало картината и дало увереност и за моделиране и за реакция. Понеже сега сме на сляпо, за това от полумерки към свръхмерки. И утре познайте какъв закон ще ни гласуват.


Казвам ви, минмум 5-7 години ще се оправяме от последстивията от решенията, които тези дни вземат управленците, от ваше име.


За това още в началото на кризата казах, нямаме лидери.

 

Илиян Василев, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама