ХРАНА И ВИНО


Чесън, лук и джиндифил- задължително на трапезата ни в момента

0 9716 20.03.2020
Чесън, лук и джиндифил- задължително на трапезата ни в момента

За да помогнем в укрепването на имунната система по време на коронавируса, диетолозите са категорични, че с храната можем да направим много по въпроса.


Разбира се, трябва да се грижим за начина си на живот, като приемаме прости и основни правила, прекалено често пренебрегвани: достатъчно сън, практикуване на спортна дейност (без извинение, това също работи у дома и без екипировка!), да пуснем слънцето в нашия интериор и т.н.

 

По отношение на храната отново може да се приложат определени неща. Въпреки това, трябва да се има в предвид, че диетата не е решението на всичките проблеми, а ценна помощ за повишаване на ефективността на имунните ни защити.

 

Затова да се обърнем към витамин А и витамин С (без да се прекалява), но и пробиотици: чесън, лук, ядки, аспержи, бобови растения, червени плодове или дори пащърнак.


Други звездни храни за повишаване на имунната система са куркума, която можете да се поръси върху ястията или да се добави към супите, и джинджифил, идеален като запарка. Сварете парченца джинджифил, добавете няколко капки лимон и чаена лъжичка мед и ще се получи успокояваща напитка и естествено противовъзпалително средство.

 

Не се колебайте да използвате пресни плодови и зеленчукови сокове, както и плодовете и зеленчуците на сезона!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама