НОВИНИ


Глухи влезли от ГЕРБ във властта

3 4796 22.01.2010
Глухи влезли от ГЕРБ във властта

Основният проблем бил в състоянието на публичната администрация, коментираха политолози.



Като влязат във властта политиците започват да оглушават, но тези си влязоха направо глухи в нея, коментира по БНТ политологът Татяна Буруджиева. Всички избиратели не желаят и този проект да се провали, а то се задава и затова се ерозира вярата, че нещата от страна на десницата се съживяват.

Основният проблем е в състоянието на публичната администрация
; със сегашните промени не се увеличава потенциалът на правителството да я управлява. Повече от 8 години натискът върху нея е изключително ерозиращ и продължава да е така, каза социологът Антоний Гълъбов.

Тя няма и да заработи по начина, по който се управлява
, още повече, че министрите ги шляпат през устата, ако кажат нещо, което не трябва. Управлението означава йерархия, а може би тя сега се уточнява във финансовото министерство, предположи Буруджиева.

Тази кадрова политика е функция на желанието на ГЕРБ да се справи сама, но ГЕРБ все повече ще избира експерти, а не политици, което може да се окаже риск, каза Гълъбов.

В това управление няма политически процеси и механизми, всичко се върти около личностите, а как да правиш прогнози за личности, завърши Буруджиева.

Не бива да се допуска малките пожари да започнат да се съединяват, препоръча А. Гълъбов.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама