НОВИНИ


Д-р Цветеслава Гълъбова: Нашият професионализъм е мостът към светлината

4 4917 24.03.2020
Д-р Цветеслава Гълъбова: Нашият професионализъм е мостът към светлината
д-р Цветеслава Гълъбова

Ние сме тук в качеството си на професионалисти. Цялата нация е изправена пред тежко изпитание. За пръв път в най-новата ни история имаме пандемия от такъв характер и трябва да се справим. Мостът към по-светлата страна минава през нашия професионализъм и човечност.


Това заяви директора на Държавната психиатрична болница д-р Цветеслава Гълъбова по време на Медицинския съвет към правителството, който се ръководи от пулмолога Коста Костов, даде брифинг за мерките и препоръките за ограничаване на коронавируса.

 

“Този разговор ще е полезен за хората. Това, което виждам като психиатър, е едно значително увеличаване на тревожните разстройства и паническите кризи. Аз и колегите ми ще разработим алгоритъм, който да послужи на хората да си помогнат сами, преди да стигнат до специалист, когато се появява симптоматика на стрес, тревожност и напрегнатост”, заяви още д-р Гълъбова.

 

Тя заяви, че съсловието ще се фокусира и върху друг сериозен проблем - превенция при лекарите на първа линия, които стават жертва на така наречения “синдром на професионалното изпепеляване”.

 

“В страните, в които положението е доста сериозно, този проблем е излязъл на преден план. Ще използваме това, което те знаят, което са направили и вече са формулирали”, обясни още психиатърът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама