НОВИНИ


Ще тестват всички жители на Букурещ за коронавирус

0 3765 26.03.2020
Ще тестват всички жители на Букурещ за коронавирус

Всички жители на Букурещ скоро ще могат да бъдат подложени на тест за коронавирус, предаде РИА Новости. Това заяви румънският министър на здравеопазването Виктор Костаке в ефира на телевизионния канал „Антена 3“.


Преди това властите съобщиха за 906 случая на инфекция с коронавирус, а 17 пациенти са починали. "Искаме да приложим иновационна програма, както в Южна Корея, за да тестваме всички жители на Букурещ за коронавирус, с помощта на мобилни групи за тестване. В момента имаме нужда от 2-5 милиона теста", каза Костаке.

 

Шефът на Министерството на здравеопазването отбеляза, че към днешна дата не се правят тестове на всички хора, които са в карантина. Той изрази надежда, че следващата седмица в страната ще има още тестове за COVID-19, допълва Дарик.

 

Румънският президент Клаус Йоханис на 16 март обяви въвеждането на извънреден режим заради коронавируса. По-рано властите на страната решиха да прекратят връзките по въздух с Италия, както и с Испания. В Румъния бяха отменени учебните занятия в детски градини и училища, забранени бяха публични събития, затворени бяха търговски центрове и заведения за обществено хранене, а в страната бе въведен полицейски час. На лицата над 65 години е забранено да напускат домовете си без основателна нужда.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама