НОВИНИ


Мутафчийски: 331 са с коронавирус у нас, шест са жертвите вече, няма плато, няма и пик

44 6525 28.03.2020
Мутафчийски: 331 са с коронавирус у нас, шест са жертвите вече, няма плато, няма и пик
ген.-майор Венцислав Мутафчийски

331 са доказано заразените с коронавирус у нас. Починалите са вече шест, последният в Кюстендил. 122-ма души са в болница, а 8 са интубирани.


Това каза шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски пред журналисти. "18 са новите потвърдени случаи на коронавирус, като има 5 нови случая в Благоевград, в София са 8, в Шумен има нови двама.В София заразените са 59", допълни той

 

Лекарят описа мащабите на заразата: "В Италия загинаха почти 1000 човека за последното денонощие. САЩ вече да на първо място по заболеваемост. Испания катери. На този фон нашите хора се разхождат по улиците. Най-вероятно ще ни сполети това, което сполетя и чужди държави.

 

Не сме започнали още да се катерим. Никакво плато, никакъв пик. Удържа се положението - най-вероятно карантината дава своите резултати. Няма бум, както в другите държави. Не отиваме към преодоляване на кризата. Нямаме смъртност. Няма как да се скрият труповете, нали. Имаме петима починали. Починалият в Благоевград е бил със сърдечни проблеми", допълни Мутафчийски.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама