НОВИНИ


Адв. Мария Петрова: Не може един човек с тумор да чака да мине епидемията, за да бъде опериран

8 4609 29.03.2020
Адв. Мария Петрова: Не може един човек с тумор да чака да мине епидемията, за да бъде опериран
Мария Петрова

Всички пациенти трябва да се третират равнопоставено. Не следва да затваряме държавата за другите уязвими групи пациенти, като бременните жени и децата, подлежащи на имунизация. Не може един човек с тумор да чака да мине епидемията, за да бъде опериран.


Това заяви в предаването „120 минути“ по БТВ адв. Мария Петрова, която е член на експертния медицински съвет към Министерски съвет.

 

Според нея ситуацията в страната се подценява, защото има много хора навън, защото България е в сравнително добро положение. За бързите тестове тя коментира, че ако следваме опита на други държави, ключов момент е кога започва прилагането им.

 

Адвокат Мария Петрова призова да не се поддаваме на спекулации и посочи, че са започнали да се продават тестове с неясен произход. "Освен да диагностицираме хората със симптоми, трябва да се грижим и за останалите. Всеки гражданин има право да се тества, друг е въпросът дали разполагаме с капацитет това да се случи", каза още тя. Ако прогнозите са верни, следващата седмица влизаме в пика на заболяването, отбеляза адвокатът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама