НОВИНИ


Психолог: Хората трябва да имат една посока на информация

0 4198 31.03.2020
Психолог: Хората трябва да имат една посока на информация
Доц. д-р Маргарита Бакрачева

Важно е да се помогне на хората да имат една посока на информация. Когато получаваме разнопосочни данни започваме да се лутаме и това допринася за стреса и пречи на личните комуникации и поведение.


До голяма степен колко време ще можем да издържим на ситуацията на изолация има значение и начина на поднасяне на информацията,

 

Това обясни пред БНТ доц. д-р Маргарита Бакрачева - преподавател по психология в СУ "Св. Климент Охридски". За момента хората реагират относително спокойно, показват резултатите от изследвания.

 

Днес се обобщава изследване, в което има информация за това какви са реакциите след обявявене на първите случаи в условията на карантина. Според наблюденията тези, които са най-застрашени попадат в категорията на отричащите опасността. Наблюдава се голяма степен на готовност у хората за спазване на социална дистанция и мерките, които са наложени.

 

В момента все повече се акцентира върху положителния момент в мобилните технологии. Има бум на компенсиране на загубата на лични контакти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама