НОВИНИ


Оталгат сроковете за плащане на първата такса смет за 2020 г.

1 3786 31.03.2020
Оталгат сроковете за плащане на първата такса смет за 2020 г.
БГНЕС

С два месеца може да се удължи първата вноска на такса смет за тази година. Това съобщи в личния си профил във Facebook зам.-кметът по финанси на Столичната община Дончо Барбалов.


Доклад за промяната вече е внесен в Столичния общински съвет от Барбалов, като зам.-кмет по финансите и от общинските съветници Николай Стойнев и Георги Георгиев. Предложението трябва да бъде обсъдено и прието от СОС на сесията, насрочена за 16 април. Ако то бъде одобрено, срокът за плащане на таксата за първото тримесечие на тази година ще се удължи до 30 юни.

 

Промяната на сроковете за местните данъци и такси се прави, за да се облекчат собствениците на жилищни и други имоти, които изпитват затруднения, заради наложеното извънредно положение в страната.

 

"Отново ще напомня, че най-удобният и безопасен начин за плащане е през портала на Столична община, на следния електронен адрес: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf Плащания могат да се правят и през финансовите посредници, с които Столична община има договори за разплащане на местни данъци и такси", написа още Барбалов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама