ГЛАСЪТ


Заседание на МС. Вратата се отвори със скърцане, но не влезе леля Къна… Мистерия

11 14826 01.04.2020
Заседание на МС. Вратата се отвори със скърцане, но не влезе леля Къна… Мистерия
Леля Къна в действие...

Заседание на МС. Както всяка сряда, но този път извънредно в 06.00 сутринта. Премиерът Борисов е уморен – дава думата на министрите. Пръв я взима финансовият Владислав Горанов. „От днес спирам да работя само за Пеевски! Промени ме пандемията – искам да дам някой лев и за българските граждани…“.


Настъпва тишина. Сяда си на мястото. От втория ред се изправя Стоян Мавродиев, шеф на ББР: Банката получава от хазната 700 млн лева за българския бизнес. Предлагам 70-те процента, които определихме за фирми на Пеевски, да отидат този път за малкия и средния бизнес!

 

Сяда. Двойна доза тишина.  

 

Всички са шокирани. В този момент се изправя главният прокурор, поканен като независима институция: Спираме арестите и обвинения на хора, посочени от Пеевски! Баста! Да си върнем Конституцията и върховенството на закона!

 

Като петле след него подскочи и икономическия Караниколов:

 

- И "Дунарит"няма да му дам да лапне...

 

В този момент вратата изкърцва и всички се сепват като ужилени. Стана тя каквато стана, - мисъл-мълния прониза Дани Кирилов, а струйка ледена пот се спусна по гърба му надолу. В залата влезе леля Къна, чистачката, понесла кофа и парцал. „Ау, що ъй ано нес? - изфъфли женицата през ушитата от стара престилка маска и превключи на задна.

 

И тогава стана премиерът. Тишина и хлад се спуснаха, като в Музея на Ленин. Муха да беше бръмнала – щеше да прозвучи като „Металика“. Всички погледи се впериха в исполинската фигура.

 

-         Само да ви чуе и ще стане мазало! Вируса ли ви изпи акъла, бе, чапкъни?! - Огледа ги както орел семейство мишки на открито...

 

Горанчето се обади, този път от седнало положение:

-         Споко, бе, шефе, днес е Първи април…




Не последва смях.

 

В този момент вратата отново изскърца и бавно се отвори. Но не беше леля Къна…

 

- Първоаприлски, а? - екна сатанински смях...

 

Фрог нюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама