НОВИНИ


Служителите в ДНСК дават писмени обяснения защо закъсняват за работа

3 4608 02.04.2020
Служителите в ДНСК дават писмени обяснения защо закъсняват за работа

Лично главният секретар на Дирекция „Национален строителен контрол“ води на входа на сградата тетрадката, в която се записват всички закъснели за работа служители. След това личен състав минава по стаите и на провинените се искат писмени обяснения за причините да не са на работното си място в точния час.


Това научи Фрог от свои източници във ведомството.

„Колегите са искрено възмутени и потресени от тази акция. Не знаят какви ще са последствията. В условията на извънредно положение, сняг и разреден градски транспорт на всеки може да се случи да закъснее 10-15 минути. Освен това има чекираща система и камери и се вижда кой кога идва на работа и кога си тръгва. Какво налага лично главния секретар да стои на входа и да води тетрадка? Това, че началника ни  арх. Иван Несторов си тръгва на обяд едва ли ще го пише в тетрадката и едва ли ще му иска някой обяснения.“, споделиха пред медията ни стресираните служители.

 

След съставянето на списъка служителите на личен състав са обиколили всички стаи с разпореждането всеки,  който е закъснял за работа да изготви писмени обяснения за причините.

 

 В ДНСК има и разпореждане, че никой не може да работи от вкъщи и всеки, който има такова желание и намерение е задължен да си пусне отпуска.  Хората в администрацията си обясняват новите инициативи на ръководството с повилите се слухове за масово съкращаване на държавната администрация, които подготвя правителството.  Но от друга страна след като масово напуснаха хора, а други бяха неправомерно уволнени съставът на дирекцията изобщо не е под такава заплаха.

 

„Една година след въвеждането на новия устройствен правилник, в ДНСК цари пълен хаос. От над 30 съкратени и още толкова напуснали, месата им стоят свободни. Повечето дела на съкратените са минали първа инстанция, на която са спечелени. Никой не знае какво ще се случи с тези хора и дали ще се върнат на работа. Какво ще се случи с пенсионерите, които са тук на работа също не е ясно. “, казаха още източниците ни.

 

По думите им личен състав отново събират пари от всички служители  за рождения ден на началника, който е съвсем скоро. Миналата година са събирани по 5, 10 и повече лева . „Едно  500 лв. минимум са събрани, но нямаше дори едни бонбон за повечето служители, които са задължени да се включат, защото също се води списък. Тази година не се знае как ще протече събитието. Хората са стресирани и уплашени.“

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама