НОВИНИ


Арх. Бакалова: Договорът за детската болница е подписан на тъмно

0 3879 06.04.2020
Арх. Бакалова: Договорът за детската болница е подписан на тъмно
Арх. Петкана Бакалова

Договорът за Националната детска болница е подписан на тъмно. Има твърде много съмнения, свързани с тази поръчка. Използва се моментът, в който заради въведеното извънредно положение в страната не могат да се провеждат протестни действия.


Това каза пред БНР арх. Петкана Бакалова от инициатива "За истинска детска болница", които направиха петиция с искане на оставката на здравния министър Кирил Ананиев.

 

"Точно в момент, когато се събират помощи за борба с кризата с коронавируса, се стартира строителство, за което няма осигурено и финансиране в пълния му обем", заяви арх. Бакалова.

 

Тя посочи, че им е оказан достъп до обществена информация.

"Минаха двете седмици, в които ние поискахме да ни бъде предоставена документацията на спечелилите - да се запознаем с календарния график с предложенията. Поискахме и пълната документация на строежа, каквато знаем, че се пази". 

 

Арх. Бакалова обясни още, че е направена консултация с голям германски концерн за саниране на бетон.

"С изненада установихме, че приравнено към българските цени за строителството това укрепване би струвало минимално около 10 млн. лв. и би продължило между година и половина до две години, при 30-35 работника".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама