ПОЛИТИКА


Борисов: Не казвам ”хоп” прекалено рано, масирано тестваме Банско

21 6463 08.04.2020
Борисов: Не казвам ”хоп” прекалено рано, масирано тестваме Банско
Бойко Борисов БГНЕС

Работим много усилено, но спазвам хубавата българска поговорка да не казвам ”хоп” прекалено рано. Днес съм разпоредил на щаба да започнат масирано тестване за коронавирус в Банско. Приемаме, че там е едно огнище. Хората там изстрадаха много, бяха 14 дни под карантина. Там бързите тестове ще ни свършат работа. Ще видим колко от хората са изградили антитела.


Това обяви на брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.


Търсим как отново да позволим посещението на парковете и качването в планината, но не искаме да се стигне до масовото струпване. Чудим се как да го направим, дали по часове, заяви министър-председателят. Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в пика, посочи той.

 

Много е лесно да казваш братя, но когато виждаш как умират хората, тогава трябва да се действа. Заповядал съм още днес да бъдат изпратени стотина защитни облекла за медиците в Македония, които са на първа линия, каза още Борисов.


Премиерът заяви, че към момента няма лекарство в света, което да лекува коронавирус. Няма нито един болен, който да не е лекуван. Ние сме осигурили препарати, които помагат в другите държави, добави той.


Оказва се, че българската индустрия произвежда много по-качествени стоки, отколкото велики империи, каза премиерът.


По думите му болниците на първа линия са презапасени със защитни облекла. В момента се раздават за всички нуждаещи се от тях.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама