НОВИНИ


Затворът Белмарш е развъдник на бактерии. Асанж е застрашен от COVID-19

1 3731 08.04.2020
Затворът Белмарш е развъдник на бактерии. Асанж е застрашен от COVID-19
Джулиан Асанж БГНЕС

Условията в затвора Белмарш, където се намира създателят на WikiLeaks Джулиан Асанж, може би са по-лоши, отколкото Лондон иска да признае. Журналистът е застрашен от заразяване с COVID-19, защото средата в затвора е благоприятна за развъждане на бактерии.


Това заяви пред RT главният редактор на WikiLeaks Кристин Храфнсон.

 

В затворът Белмарш бе регистриран първият случай на починал заради COVID-19.

“Има пазачи, които влизат и излизат постоянно. Поне ⅓ от тях не идва на работа - или защото са болни, или защото са под карантина”, заяви Храфнсон.

 

Освен всичко, според журналиста болните от COVID-19 в затвора са повече от обявеното. По думите му управата на институцията не е извършила достатъчно тестове, “за да знае какво точно се случва”.

 

Притеснителна е ситуацията с Асанж заради крехкото му здраве. Създателят на WikiLeaks има проблеми още преди избухването на епидемията. Според Кристин Храфнсон Асанж е в много лоша форма и е доста уязвим.

 

“Има белодробно заболяване и е в огромен риск, дори ако беше на свобода и се движеше сред обществото. Намира се в институция, в която животът му е застрашен всеки ден, дори всеки час”, категоричен беше главният редактор на WikiLeaks.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама