НОВИНИ


50 години от разпаденето на ”Бийтълс” - бандата, променила света на музиката

0 4139 10.04.2020
50 години от разпаденето на ”Бийтълс” - бандата, променила света на музиката
Instagram

В началото на 70те години на миналия век една легендарна банда, оставила великолепно музикално наследство и повлияла стотици бъдещи музиканти се разпада. Нейните членове поемат по своите отделни пътища. Датата е 10 април. “Бийтълс” остават в миналото.


Днес се навършват 50 години от тази историческа раздяла, белязана от интервюто на Пол Маккартни, който обявява, че “бандата вече няма да прави песни заедно”. Великолепната четворка обаче и до днес продължава да е все така обичана и популярна сред поколения меломани. А Маккартни продължава да твори музика.

 

Групата е създадена през лятото на 1960 година с малко по-различен състав. Няколко години по-късно Джон Ленън, Пол Маккартни, Ринго Стар и Джордж Харисън се превръщат в социален феномен благодарение на необичайния си музикален стил и свободното експериментиране с различни жанрове.


.


Мрачната смърт на Джон Ленън завинаги ще преследва историята на "Бийтълс". Легендарният музикант е застрелян 8 декември 1980 г. в жилищната сграда на апартамента си в Манхатън. Извършителят на убийството е фен на групата - Марк Чапман.

 

“Бийтълс” остават най-продаваната банда на всички времена. Сред най-големите им хитове са "I Want to Hold Your Hand", "Hey Jude", "Yesterday" и песента "Let It Bе”, позната на най-малко четири поколения.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама