НОВИНИ


Г.Първанов: Ситуацията в Афганистан се влошава

2 4819 25.01.2010
Г.Първанов: Ситуацията в Афганистан се влошава
Георги Първанов Вяра Йовева

Трябва да бъдем бдителни, въпреки че сме намерили едно от най-сигурните решения за българския контингент в Афганистан. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия Георги Първанов.



"Като цяло всички добре знаем, че ситуацията в Афганистан се влошава", каза Първанов. По думите му, въпреки всички усилия, рисковете за българските военнослужещи остават, както се вижда и от снощната атака в Кандахар, при която бяха ранени четирима български военни, предаде "Фокус".

Що се отнася до това дали нашето разузнава и служби са разполагали с предварителна информация, Първанов обясни, че това е много относително, защото във всеки един момент има заплаха за подобни удари. Разузнаването естествено периодично информира, че напрежението се засилва и че подобни атаки трябва да се очакват. Много е трудно за всяко разузнаване, не само за българското, както и за нашите партньори, да преценят и да получат информация за точния ден и час на подобна атака. "Във всеки случай аз нямам подобна информация”, каза в заключение президентът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама