НОВИНИ


Пак спряха ТЕЦ ”Бобов дол”

1 3762 10.04.2020
Пак спряха ТЕЦ ”Бобов дол”

МОСВ наложи принудителна мярка за спиране на дейностите по съвместно изгаряне на биомаса и отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“. Тя ще важи до отстраняването на несъответствията с условията в комплексните разрешителни и нормативните изисквания, съобщават от екоминистерството.


От там допълниха, че експерти от екоинспекциите в Перник, Враца, София и Стара Загора са извършили комплексна проверка на дейността на централата и са установили редица нарушения на основни изисквания в областта на екологичното законодателство.

 

„Автоматичната система за преустановяване подаването на отпадъци при превишения на нормите за допустими емисии не отговаря на изискванията. Не е извършено основно охарактеризиране на определени отпадъци, образувани от дейността на дружеството. За останалите отпадъци не са съгласувани планове за тяхното пробовземане и изпитване“, уточняват от МОСВ.

 

Експертите са установили и  неправомерно отвеждане на отпадъчни газове в нормален режим на работа през комин, който следва да се използва единствено при преходни режими на работа на инсталацията или при авария на сероочистваща инсталация.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама