АКТУАЛНО


Авторът на ”Гомор”: Мафията в Италия раздава храна и заеми насред епидемията

14 9743 10.04.2020
Авторът на ”Гомор”: Мафията в Италия раздава храна и заеми насред епидемията
Роберто Савиано

Престъпни синдикати в Италия раздават храна и безлихвени заеми на хора в нужда в опит да разширят влиянието си, предупреждава писателят Роберто Савиано, предадоха световните агенции.


Италианската мафия също така се опитва да открадне изпаднали в тежко положение бизнес дейности в страната, която е в криза заради смъртоносната коронавирусна пандемия и чака европейски средства в помощ на икономиката си, казва той.


„Ако Европа не се намеси скоро, мултиплицирането на мафиотските пари, които вече са в Германия, Франция, Испания, Нидерландия, Белгия скоро ще бъде неограничено“, посочи писателят пред журналисти.




Савиано, най-известен с книгата си „Гомор“, посветена на неаполитанската мафия – Камората, е експерт по въпросите на престъпните организации и начините, по които тя действа в целия свят.


На най-ниско ниво те осигуряват храна за най-бедните италианци. И им дават безлихвени заеми. Защо? За различни услуги, посочва той.


Савиано, който живее в Ню Йорк, е под полицейска защита, след като получил смъртни заплахи заради издаването на книгата си „Гомор“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама