НОВИНИ


Здравен мениджър: Маската има медицински смисъл само за затворени помещения

8 5350 12.04.2020
Здравен мениджър: Маската има медицински смисъл  само за затворени помещения
Димитър Петров

Маската има медицински смисъл до известна степен само за затворени помещения, както и при частична концентрация на хора в полузатворени, например пазари. Масовите събирания така или иначе са забранени.


И то по-скоро за измамно спокойствие на околните, защото не знаете какво носи този срещу вас - каква маска, да не говорим за шал, кърпа, бурка, парцал и т.н. Но, да речем за тези случаи можеше да се въведе. Навън, на улицата, е честно казано просто глупаво да задължиш хората да ходят с маски. Няма никакъв смисъл, затруднява се дишането, стига се до хиповентилация, маската се овлажнява и се пълни с бактерии, което предразполага към пневмонии и други проблеми.

 

Друг е въпросът, че само за да не го глобят, Ганьо ще си купи една маска, ще я носи цял месец и ще си бърше сополите в нея...Пак решения от военен тип, без анализ, причини, ползи, рискове. В София има поне 10 000 дка паркове, градини и цели гори, плюс 3-4 планини до самия град. Те са пусти, затворени и се пазят от полиция, а после защо безсъвестните хора се трупали по Графа и Витошка....

 

Димитър Петров, здравен мениджър, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама