НОВИНИ


Роднини на починала от коронавирус в Хисаря: Погребаха я, без да ни кажат

8 8603 14.04.2020
Роднини на починала от коронавирус в Хисаря: Погребаха я, без да ни кажат

Нашата майка Куна Стайковска беше погребана служебно от община Хисаря, без никой да ни съобщи. Питате ли ни как се чувстваме? Съпругът ми не можа да погребе баща си, а сега и майка си. Това казва през сълзи Невяна Андонова, снаха на починалата от коронавирус 69-годишна жена.


Според близките кметицата на Хисаря Пенка Ганева лъже, че те не са пожелали да организират погребение на майка си. "Можеха поне да наемат погребална агенция и да осигурят ковчега", заявила по-рано тя.

 

"Как да го направим, като цялото ни семейство е под карантина, която изтича в четвъртък. Но най-учудващото е, че никой не ни даде никаква информация", твърди Андонова. Тя споделя, че свекърва ѝ Куна е била приета в пловдивската болница "Каспела" на 1 април. Всеки ден близките ѝ звънели, за да питат как е, пише още 24plovdiv.bg.

 

"Много трудно се свързвахме с лекарите, тъй като майка беше в интензивното. Получавахме различна информация. Веднъж ни казваха, че е била добре, адекватна и в съзнание. На 11 април телефонът вдигна лекар, който дори ми се скара: "Кой ви каза, че е стабилизирана", обясни Невяна. Пред нея медикът заявил, че пациентката е в тежко състояние още от момента на приемането ѝ На следващия ден Куна е починала.

"Обадиха ни се от болницата в 15,50 часа, за да ни съобщят и уточниха, че трябва да оправят документите. Няколко часа по-късно получихме оттам ни приканиха да отидем, за да разпишем, че не желаем аутопсия. А ние държахме", допълва снахата.

 

Едва на 13-и разбрали, че Куна е погребана служебно. "А искахме ние да си я изпратим. Но не ни разрешиха да нарушим карантината. Търсихме съдействие от кметството да я оставят в камера до изтичане на карантината ни. Не успяхме да се свържем с Ганева. Обади се някаква секретарка", допълни Андонова.

 

По думите ѝ цялото семейство са добре. "Не сме имали симптоми, а и никой не ни е изследвал", твърди Андонова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама