НОВИНИ


Ген. Атанас Атанасов: Ако не предприемем нещо, кой и как ще спечели ”демократичните” избори след година

16 7836 15.04.2020
Ген. Атанас Атанасов: Ако не предприемем нещо, кой и как ще спечели ”демократичните” избори след година
ген. Атанас Атанасов

ИЗВЪНРЕДНОТО КАТО ИНСТРУМЕНТ ЗА КОНТРОЛИРАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО Извънредното положение създаде тежки затруднения за хората и обществото ни като цяло. Но създаде някои важни удобства за управляващите. На първо място се отнема най-силният инструмент на демократичното обществото срещу властта, а именно фактическата възможност за протест!


От своя страна горното условие отвързва ръцете на управляващите да приложат определени репресивни мерки с основна цел контролиране на информационната среда и фактически манипулиране на общественото мнение в една или друга посока.

 

Като основно средство за манипулация се използва благоприятната среда за всяването на прекомерен страх за ограничаването до минимум на инициативата за критика и оспорване на някои от мерките, които предприема или не предприема властта за справяне с кризата. Стига се до парадокси като обвинението срещу шефа на фармацевтичния съюз, което като юридическа конструкция е нелепо, но само по себе си е "профилактична" мярка срещу критиците на властимащите.


В Парламента със скандал се отмени публичния парламентарен контрол, което е друга груба мярка за контрол върху информационната среда. Какви рискове за живота и здравето на министрите и депутатите създава тази процедура като има дългогодишна практика при нейното провеждане в просторната парламентарната зала да са питащия, отговарящия и някой от зам.председателите на Народното събрание?!


На фона на тази обстановка се забелязват и някои "прочистващи" мероприятия в основни медийни канали. Само в един ден се появиха новините, че Александра Гюзелева и Димитър Стоянович от Обществената телевизия и екипа на Мирослава Иванова от Нова телевизия изпадат от екран. Едните за постоянно, а другите в неограничен "престой".Оценката на гилдията като цяло е, че и тези се подреждат в редицата на Генка Шекерова, Миролюба Бенатова, Анна Цолова и други журналисти със собствено мнение.


По българска традиция в тази "мътна вода" с благовидни мотиви се планират и предприемат икономически мерки с бюджетни средства, за които има тежки подозрения, че са замислени да изтекат в олигархичните обръчи на властта. И това е една от основните причини за усилващия се контрол на информационната среда, за да се прикрият кражбите. Защото е известна грубата, но вярна наша сентенция, че "докато едни гледат сватба, други въртят брадва".


На този фон, ако свободните хора не предприемем нещо, нека си представим кой и как ще спечели "демократичните" избори след една година?!
Трябва да измислим план за излизане от този тъмен лабиринт!

 

Ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама