НОВИНИ


Фон дер Лайен: Европа се извинява искрено на Италия

15 4610 16.04.2020
Фон дер Лайен: Европа се извинява искрено на Италия

Европейският съюз с искрено извинение към Италия. Общността заяви, че е подценила опасността от епидемията от COVID-19 и е закъсняла с реакцията си.


Това стана ясно от изявление на председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

 

“Европейският съюз съжалява за начина, по който се е отнесъл с Италия в контекста на кризата с новия коронавирус”, заяви фон дер Лайен пред евродепутатите в Брюксел.

 

Тя обаче отбеляза, че думата "съжалявам" има значение само ако води до промяна на поведението. По думите й обаче междувременно Европа се е превърнала във въплъщение на солидарността в световен мащаб. Общността се върнала към изначалната си идея.

 

“Сега пред нас е истинската Европа, Европа, в която държавите се подкрепят взаимно в моментите на най-голяма нужда", настоя председателката на ЕК, като даде множество примери за оказана помощ на Италия и други тежко засегнати страни от други европейски страни.

 

Фон дер Лайен също така отбеляза, че европейският бюджет "ще бъде кораб майка на възстановяването" за ЕС в периода след коронавирус кризата. Тя подчерта, че е важно да се придържаме към "по-устойчиви, зелени и цифрови" икономики.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама