НОВИНИ


Страхът от отговорност отприщи автоколоните

22 10779 17.04.2020
Страхът от отговорност отприщи автоколоните
И тръгнаха колоните... БГНЕС

Не, не струват обясненията на Щаба, че са се предоверили на българите, а те като едни предатели извили автоколони към села и паланки. Най-виновни – столичани. Оправданието не струва.


Не е нужно да си Иван Хаджийски, за да знаеш, че българина е Тома Неверни (онзи от апостолите, който не вярвал, че Христос е възкръснал.) и по празниците ще го удари през просото. Нагледен пример бе даден по Цветница - мало и голямо се изсипа по улици и площади.

Хората дълго време спазваха указанията. Те обаче станаха толкова разнопосочни, толкова пъти заповеди се отменяха, толкова пъти управници изрекоха неистини, че мнозина казаха „баста“.

 

Истината е, че Щабът и премиерът Борисов се страхуват за рейтинга и това води до неубедителни решения. Целта за Великден е прозрачна: А/ Ако всичко се размине и епидемията не плъзне из страната, хората да си кажат, колко готини са управляващите; Б/ Ако коронавирусът се разнесе по села и паланки, виновни да са гражданите, защото не са изпълнили съветите на щаба и правителството.

Резервен вариант: "действие по тревога" - нощният брифинг с решението да се затвори София.

 

Страх от отговорност. Този страх ще докара още бели.

 

Красимир Николов


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама