НОВИНИ


Тръмп: Ще разследваме ”странните” обстоятелства около възникването на COVID-19

23 4967 19.04.2020
Тръмп: Ще разследваме ”странните” обстоятелства около възникването на COVID-19
Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще започне разследване за произхода на новия коронавирус, който предизвика пандемия и изправи световната икономика пред огромно предизвикателство.


Доналд Тръмп иска да изясни "странните" обстоятелства около възникването на заразата. Изявлението на главата на Белия дом непряка конфронтация с Китай.

 

Подобна реторика продължава вече седмици наред. Тръмп усилено критикува Китай и отправя обвинения за произхода на коронавируса. Освен всичко, държавният глава на САЩ обвини и Световната здравна организация в пристрастие и фаворизиране на Китай заради критиките към Тръмп относно мерките и закъснялата реакция за борба с COVID-19. Заради това Тръмп заяви, че ще спре финансирането на здравната агенция към ООН.

 

"Станаха много странни неща, водят се много разследвания и възнамеряваме да изясним какво се е случило. Това нещо дойде от Китай, пострадаха 184 държави и територии, това е много лошо. Трябва да изясним къде е възникнало това", заяви Тръмп.

 

Американският президент бе категоричен - ако се докаже, че пандемията е резултат от умишлени действия от страна на Китай, азиатската държава трябва да понесе своята отговорност за това.

 

Междувременно конспиративните теории около произхода на коронавируса продължават да се затвърждават и от научни светила. Френският професор и нобелов лауреат Люк Монтание също подсили спекулациите. Пред френска телевизия ученият заяви, че вирусът може да е неумишлен, страничен резултат от лабораторна разработка на ваксина срещу ХИВ, а Фейсбук обяви твърдението му за "частично фалшива информация".

 

Той изказа предположение, че новият коронавирус, предизвикващ болестта Covid-19, е бил разработен в лабораторни условия. Люк Монтание стана популярен у нас покрай процеса срещу българските медици в Либия, в който бе привлечен като експерт. В това си качество той представи безспорни доказателства за невинността на медиците.

 

Монтание, който е носител на Нобелова награда през 2008 г. за откриването на вируса ХИВ, каза, че, за да стигне до тези изводи, се е опирал на изучаване на структурата на вируса, която е изложена в научната разработка на френския математик Жан-Клод Перез.

Според проф. Монтание, математикът е изследвал вируса до най-малки подробности. Той смята, че вирусът SARS-CoV-2 "съдържа елементи на вируса ХИВ, който предизвиква СПИН".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама